Moeder uit Bredene blijft aangehouden na moordpoging op haar twee kinderen

Redactie KW

Zaterdagmorgen tussen 3 en 4 uur heeft V.G. , een 34-jarige vrouw uit Bredene, geprobeerd haar twee kinderen te vermoorden.

Zij gaf haar zoon van 13 en dochter van 3 een overdosis medicatie. Nadien slikte ze zelf een overdosis pillen in, in een poging zelfmoord te plegen. Maar blijkbaar kwam zij tijdig tot inkeer, want ze verwittigde zelf de hulpdiensten.

Moeder en kinderen zijn naar aparte ziekenhuizen gebracht. Ze zijn alle drie buiten levensgevaar. Wat de moeder dreef tot deze moordpoging, is nog niet duidelijk. Ze woonde alleen met beide kinderen. Ze had een vriend, maar die relatie was afgesprongen. Of dit of andere familiale problemen de reden is, zal het verder onderzoek moeten uitwijzen.

De Brugse onderzoeksrechter heeft de vrouw verhoord en haar aangehouden op verdenking van moordpoging. De vrouw is overgebracht naar de Gentse gevangenis, omdat zij zelf werkzaam is als cipier in Brugge.

Uit het verhoor van de onderzoeksrechter blijkt dat de vrouw depressief was omwille van relationele problemen. Een derde relatie was onlangs op de klippen gelopen. Die nacht had zij gedronken en diende zij haar kinderen pillen toe. Nadien nam zij zelf een overdosis. Maar vooraleer in slaap te vallen besefte zij dat ze een stommiteit gedaan had en belde de 112. (SVK)

Moeder uit Bredene blijft aangehouden na moordpoging op haar twee kinderen

Bekijk hier de reportage van afgelopen weekend

Meer in Krant van West-Vlaanderen en in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier