Moeder slachtoffer pesterijen wil dat mediaheisa ophoudt

Redactie KW

De moeder van het meisje dat zwaar gepest werd aan het station van Roeselare wil dat de hele heisa in de media nu ophoudt. Ze roept samen met haar advocaat ook op om het gezin van het meisje dat de feiten pleegde niet langer te belagen. Eerder kwam er van die kant ook al een open brief met excuses en de vraag om de aanhoudende ernstige bedreigingen te stoppen.

De moeder van het meisje van 13 jaar uit Tielt dat verwijten en rake klappen kreeg van een medeleerling van het Vabi in Roeselare heeft een persconferentie met haar advocaat. Vorige week onderschepte de vrouw een filmpje op youtube waarin haar dochter zwaar gepest wordt. Ze plaatste het toen op haar facebookpagina om het gedrag aan te klagen. Dat zorgde voor een storm van reacties, enkele tienduizenden mensen klikten het filmpje aan. Het kwam ook tot een heuse mediastorm. Om de rust te laten terugkeren heeft ze nu samen met haar advocaat de pers bijeengeroepen. Haar dochter die allerlei aanbiedingen krijgt, wil ze voortaan uit de belangstelling houden.

Rust

“Het gaat redelijk goed met haar”, zegt haar moeder. “Ze had veel aan alle steunbetuigingen, maar nu vindt ze dat de rust mag terugkeren”. Het gerecht zet intussen het onderzoek verder, maar over de bedreigingen aan het adres van de pester en haar gezin is de advocaat duidelijk : die moeten ophouden.

Intussen raakte ook bekend dat het meisje dat verantwoordelijk was voor de pesterijen niet meer welkom is op school.

(K.B.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00 en op www.focus-wtv.tv

Moeder slachtoffer pesterijen wil dat mediaheisa ophoudt

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier