Moeder redt vier kinderen uit brandende woning in Bredene

Redactie KW

Een gezin uit Bredene is zondagnacht aan een drama ontsnapt bij een uitslaande brand in een woning in de Karekietenerf.

De bewoonster werd wakker door haar blaffende hond, en kon net op tijd haar drie kinderen en een kindje van haar zus het huis uit helpen. De brand ontstond rond 23.45 uur door een defecte droogkast in een berghok van de woning. De 29-jarige bewoonster van het huis, haar drie kinderen van 12, 11 en 5 jaar, en een kindje van 3 jaar van haar zus, waren op dat moment aan het slapen. Enkele ogenblikken later werden ze gelukkig gewekt door hun blaffende hond, een Mechelse herder die vlak naast de droogkast in een kooi sliep.

De twee oudste kinderen konden nog net via de voordeur het huis uit vluchten, maar voor de moeder en de twee andere kinderen was de rookontwikkeling intussen al te hevig. De vrouw slaagde er uiteindelijk in om via het dak van de garage en met hulp van de buren iedereen veilig uit de brandende woning te redden. De vrouw en de vier kinderen werden met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer van Oostende was snel ter plaatse, maar de schade aan het huis is groot. De benedenverdieping is vernield, aan de bovenverdieping is er heel wat rookschade, waardoor de woning onbewoonbaar is verklaard. De vrouw en de kinderen worden voorlopig opgevangen door familie en vrienden.

(DJ)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier