Moeder mag even cel verlaten om begrafenis van Dimfy in Zwevezele bij te wonen

Redactie KW

De 40-jarige moeder uit Zwevezele die verdacht wordt Dimfy, haar kleuter van 5, te hebben omgebracht woont zaterdagmorgen de afscheidsplechtigheid van haar dochtertje bij. Zij is zaterdagmorgen ruim op voorhand onder begeleiding van agenten naar de kerk in Zwevezele gebracht.

Om 10.30 uur wordt zaterdag afscheid genomen van Dimfy in de Sint-Aldegondiskerk van Zwevezele. Volgens de Corelio-kranten heeft Nathalie Bij de Leij van de onderzoeksrechter de toestemming gekregen om, onder begeleiding van agenten, de afscheidsplechtigheid bij te wonen.

Al meer dan een uur op voorhand is zij onopvallend en onder begeleiding van agenten naar de kerk in Zwevezele gebracht.

Procureur Berkvens bevestigde de beslissing van de onderzoeksrechter, ook al was hij over de toestemming verrast. Het is vrij uitzonderlijk, wordt gezegd.

Volgens de kranten was de familie van de vader van Dimfy vrijdagavond nog niet op de hoogte van de beslissing van de onderzoeksrechter.

Nathalie Bij de Leij wordt ervan verdacht haar dochtertje van 5 met een overdosis medicijnen te hebben omgebracht. Daarna probeerde de vrouw zichzelf van het leven te beroven. Maar de vrouw ontkent dat zij haar dochter wou ombrengen. Volgens haar heeft de kleuter zelf de medicijnen genomen, zonder dat zij dat heeft gemerkt.

Later meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier