Moeder en zoon uit Roeselare staan terecht voor heroïnehandel

Redactie KW

Een jongeman en zijn moeder uit Roeselare hebben zich dinsdag op de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor de verkoop van drugs. Ze riskeren tot 2 jaar cel.

De handel van Mitch S. (25) en zijn moeder Kathleen C. (47) kwam aan het licht toen enkele afnemers verklaringen aflegden. Er volgden zowel bij Mitch S. als bij Kathleen C. huiszoekingen. Naast drugs trof de politie op beide plaatsen drugsgerelateerde voorwerpen aan. Uit het onderzoek bleek dat de handeltjes van moeder en zoon gescheiden waren van elkaar.

Volgens de openbaar aanklager hield Kathleen C. vooral rekening met de noden van haar zoon. Mitch S. zou 26 weken lang iedere week tussen de 10 en 20 gram heroïne hebben verkocht. Kathleen C. verkocht dezelfde hoeveelheid op twee weken tijd.

Notoire druggebruikers

Mitch S. en Kathleen C. staan bij het gerecht gekend als druggebruikers. In mei 2012 werd Mitch S., die ook cannabis verkocht, nog veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden voor gelijkaardige feiten. Zijn moeder werd in 2005 nog gestraft. Beiden zijn in staat van wettelijke herhaling.

Mitch S. gaf toe verkocht te hebben om zijn eigen gebruik te financieren. Zijn moeder raakte aan de drugs toen haar zoontje in 2010 overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Beiden beweren intussen afgekickt te zijn. Ze vroegen aan de rechter enige mildheid.

Op 23 september worden de debatten gesloten. Dan moet de raadsman van Mitch S. stukken indienen die aantonen dat hij wel intussen het goede pad bewandelt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier