Moeder en kind uit wagen geslingerd na ongeval op E403 bij Torhout, maar ongedeerd

Redactie KW

Dinsdagavond gebeurde een spectaculair ongeval op de E403, ter hoogte van de afrit Torhout en in de richting van Brugge. Een wagen raakte van de weg af en belandde in de graskant. Een moeder en haar kind werden uit het voertuig geslingerd, maar beiden kwamen er als bij wonder quasi ongedeerd vanaf.

De wagen raakte iets voor 19 uur van de weg af net voorbij de afrit van Torhout en ging aan het tollen. De moeder die aan het stuur zat werd uit het voertuig geslingerd en ook haar dochtertje, dat in een autostoeltje zat vastgegespt, werd uit de wagen gekatapulteerd, met zitje en al. Het zou hun redding blijken, want kort daarna vatte de wagen vuur. De moeder liep als bij wonder alleen wat snijwonden op, haar dochtertje bleef ongedeerd. Moeder en kind werden na het ongeval snel opgevangen door enkele getuigen, tot de hulpdiensten ter plaatse waren.

Normaal kan een kinderzitje -als het goed vastgemaakt is- nooit uit een wagen geslingerd worden. In dit geval bleek dat ‘euvel’ evenwel levensreddend voor het meisje…

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier