Moeder en dochter komen om bij ongeval in Voormezele, zoon buiten levensgevaar

Redactie KW

(UPDATE 2) Nauwelijks 24 uur nadat er in Langemark een verkeersdode viel bij een zware klap op een kruispunt, is er in de regio Ieper alweer een zwaar verkeersongeval met dodelijke afloop gebeurd, dit keer op de Rijselseweg (N 336) in Voormezele. Een 48-jarige vrouw en haar dochter van 20 hebben hierbij het leven gelaten. Een jongen van 22 is in kritieke toestand weggebracht, maar is ondertussen buiten levensgevaar.

Het ongeval deed zich voor even na 8 uur op de Rijselseweg, even voorbij het gehucht Sint-Elooi in de richting van Waasten, ter hoogte van de grensscheiding met Wijtschate. Een personenwagen die werd bestuurd door een vrouw en in de richting van Ieper reed, ging er plots aan het slippen. De wagen tolde over de weg en sloeg te pletter op een vrachtwagen van de Noord-Franse transportfirma Depaeuw, die in de tegenovergestelde richting reed. De personenwagen raakte hierbij totaal verwrongen, maar ook de vrachtwagen liep aanzienlijke schade op aan de voorkant.

De bestuurster van de personenwagen was op slag dood. Het gaat om een vrouw van 48 die in Wijtschate woont, vlak bij de plaats van het ongeval. In de wagen zaten ook haar 20-jarige dochter en haar 22-jarige zoon. De dochter heeft het ongeval evenmin overleefd. Haar zoon werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar zou ondertussen buiten levensgevaar zijn.

Niet langer dan enkele dagen geleden gebeurde een paar kilometer verderop, op de N 58 in Waasten, eveneens een dodelijk ongeval, waarbij een vader uit Ploegsteert en zijn zoon van 16 op slag gedood werden.

(JRE-foto EF)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 21 januari 2011, en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier