Moderne Ark van Noah op strand Knokke-Heist

Redactie KW

In Knokke-Heist is een eigentijdse Ark van Noah gestrand. De ark en haar dierenkolonie zijn de blikvangers van een artistiek project van Hannes D’Haese.

De bevlogen Knokkenaar, zoon van wijlen dokter Le Compte en kunstenares Begga D’Haese, waarschuwt op een ludieke manier voor de teloorgang van de aarde.

Imaginarium

Op het strand van Knokke-Heist heeft Hannes D’Haese een scheepsromp geparkeerd. Samen met tientallen kunststoffen honden en een vracht exotische dieren. Het geheel heet ‘Imaginarium’. Het is zijn artistieke manier om de wereld attent te maken op de problemen van de vervuiling. Van de hoogste bergtop tot de diepste oceaan, niks is volgens Hannes D’Haese nog beschermd tegen de mens. Er dreigt een natuurramp als we niet snel overschakelen op een duurzame samenleving.

Verkoop

De dieren van Imaginarium zijn ook te koop. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar de vzw De Rotonde, die zich inzet voor personen met een beperking.

The Imaginarium of Hannes D’Haese loopt van 13 juli tot 18 augustus en is dagelijks open van 10u30 tot 23uur. De toegang is gratis.

(ED, MD, foto’s MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier