‘Modelgevangene’ brak pols van zijn date in Ieper

Redactie KW

Mouloudje B. (45) maakte zich op 3 augustus 2012 eens temeer schuldig aan het toebrengen van slagen en verwondingen. Op 8 augustus werd de man ook voor de zoveelste keer aangehouden. De jongste tien jaar zat de man bijna zeven jaar in de cel, waar hij volgens de verdediging wel de status van modelgevangene heeft.

De man was dakloos en na een cafébezoek ging hij mee met een dame naar haar appartement in Ieper. Het kwam tot een ruzie met slagen tot gevolg. Het slachtoffer brak daarbij haar pols. Het openbaar ministerie vorderde één jaar effectieve celstraf.

“Zonder dak, zonder inkomen”

De verdediging had het over iemand die helemaal ontredderd is en zonder dak en inkomen zit. Volgens de verdediging is zijn cliënt een modelgevangene die zelfs in de gevangenis een aantal taken doet waardoor hij toch het vertrouwen van de cipiers geniet. De verdediging wist te vertellen dat de feiten zich altijd hebben afgespeeld door drankmisbruik en pleitte de man toch nog een kans te geven zich te reïntegreren in de maatschappij. Vonnis op 8 november.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier