Model Pauline Van der Cruysse droomt van Franse Vogue

Redactie KW

2010 mag dan voor Pauline Van der Cruysse het jaar van de internationale doorbraak zijn, 2011 moet het jaar van de bevestiging worden. „Met als kers op de taart een fotoshoot voor de Franse Vogue”, lacht het Oostendse model.

Amper twee jaar geleden werd Pauline Van der Cruysse (19) officieel ontdekt en in maart 2010 liet het modellenbureau weten dat het haar internationaal wilde uitspelen. Via Parijs ging het naar New York.

Pauline : „In Parijs kon ik onmiddellijk tekenen bij Elite en in New York kreeg ik meteen een contact bij Marilyn, een van de bekendste modellenbureaus daar. Mijn tweede dag in New York mocht ik al meteen poseren voor de Chinese Vogue, ongelofelijk!”

Pauline maakte er ook de fashion week mee. Een droom, maar soms ook een nachtmerrie.

Pauline : „Dat is echt zot. Je hebt dan geen seconde rust! Elk moment van de dag en van de nacht moet je bereikbaar zijn. Ontelbare castings doen, het ene moment word je geboekt, het volgende moment word je weer afgebeld… Er waren wel momenten dat ik het niet meer zag zitten, maar gelukkig mag ik altijd, op gelijk welk uur, naar mijn mama bellen.”

De show van Marc Jacobs was voor Pauline tot dusver een hoogtepunt, samen met Milaan, waar Prada het model exclusief had geboekt. Prada zorgde voor transport en verblijf en het was ook de leukste show, zegt Pauline, met fantastische kleren en goede muziek. En 2011, wat brengt dat?

Pauline : „Het moeilijke aan modellenwerk is dat je nooit werkzeker bent. 2010 was voor mij de start op internationaal vlak, een jaar waarin ik alles wat ik verdiend heb weer in het werk geïnvesteerd heb. In 2011 wil ik echt beginnen te verdienen. Ik wil dus zeker nog meer shows voor nog meer bekende namen en misschien dat ik een campagne te pakken krijg… En de kers op de taart? Dat zou een fotoshoot voor de Franse Vogue zijn, dat is echt mijn doel in 2011.”

(SR)

Het hele interview en ook een reeks andere jonge talenten in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier