Moby, Willy Sommers, Alex Agnew en meer in Villa Vanthilt

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Zondag begint Marcel Vanthilt aan zijn derde week Villa Vanthilt op de Grote Markt in Roeselare. Niet alle gasten voor komende week liggen al vast, toch kunnen we al een flink tipje van de sluier lichten.

Zondag 7 augustus: Nathalie Meskens is de centrale gast. Ze krijgt het gezelschap van Tine Embrechts en Customs.

Maandag 8 augustus: Op maandag ontvangt Marcel in zijn Villa superminister Annemie Turtelboom. Nu ze terug is van vakantie beheert de minister negen ministerportefeuilles. Ze kan op zichzelf gerust ministerraad houden en vertelt Marcel wat dat precies inhoudt. Bovendien is er ook een nieuwe campagne over brandpreventie op til. Ook Luc Appermont schuift bij. Hij mag komend weekend voor het eerst Rimpelrock presenteren. Spelen de zenuwen al op of zorgt zijn jarenlange ervaring als presentator voor een stressloze voorbereiding? Misschien kan Kobe Van Herwegen de zenuwen wegtoveren. Hij is volop bezig aan een boek over de geschiedenis van de Belgische goochelkunst. Dat blijkt een helse zoektocht te zijn en daarom roept hij de hulp in van de kijkers van Villa Vanthilt. De muzikale afsluiter is Sherman. Deze Belgische band scheert hoge toppen in de hitlijsten met hun nummer ‘Days go by’.

Dinsdag 9 augustus: Vandaag is het groot feest in Villa Vanthilt want Willy Sommers viert zijn 59ste verjaardag. Bovendien staat hij al 40 jaar op de planken. Samen met Marcel klinkt hij op de komende 59 jaar en blikt hij terug op zijn 40 – jarige carrière. Vitalski mag ook genieten van de feestvreugde. Hij werkte vijf jaar lang aan zijn Graphic Novel ‘Het Vrouweneiland’, toert momenteel met zijn show ‘De Gelaarsde Kat’ en heeft ook een tournee met Veerle Malsschaerts in het vooruitzicht. Stof genoeg voor een boeiend gesprek. Niemand minder dan Willy Sommers sluit deze feestelijke uitzending af met zijn hit ‘Laat de zon in je hart’.

Woensdag 10 augustus: Kobe Ilsen zal stelde gisteren zijn nieuwe programma HIV+ voor en komt Marcel uitgebreid vertellen over deze nieuwe reeks. Na ‘Doodgraag Leven’ doorbreekt hij een nieuw taboe. Ook Dimitri Verhulst ploft in de zetel. Vanaf 15 augustus ligt zijn boek over Frank Vandenbroucke in de rekken en in september kan je zijn nieuwe roman ‘De intrede van Christus in Brussel’ verkrijgen. Ook Axel Enthoven komt langs. Hij bouwt aan een paardentram die naar Mont Saint Michel rijdt en mag de nieuwe Brusselse metro ontwerpen. Bovendien is zijn bed voor medioren nu in de winkel beschikbaar. Wij testen het uit en geven één exemplaar weg aan het koppel met de grootste slaapproblemen! Muziek krijgen we van School is Cool. Ze scoren al enkele weken in de Afrekening met hun nummer ‘In want of something’.

Donderdag 11 augustus: Het nieuws van de week wordt deze week onder de loep genomen door niemand minder dan Alex Agnew. Hij grasduint in de kranten, luistert aandachtig naar de radio en kijkt met argusogen naar de televisie. Benieuwd welk nieuws we absoluut niet mochten missen. Alex sluit ook de week muzikaal af met zijn groep Diablo Boulevard en Black Heart Bleed.

Ook muzikale duizendpoot Moby zal een van de komende weken eens langs Roeselare passeren. Miles Kane, Channel Zero en Black Box Revelation beloofden eveneens even halt te houden. Lokale helden Mario en Kevin kregen ondertussen al een telefoontje van de redactie om zich paraat te houden.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier