Mobiliteit wordt groot thema bij gemeenteraadsverkiezingen in Brugge

Redactie KW

Mobiliteit wordt het thema bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. SP.a en Open VLD hielden al een enquête bij de bewoners en CD&V-burgemeester houdt vergaderingen waarbij de inwoners van Brugge hun mening kunnen geven over het huidige beleid en de toekomstplannen. Vooral in de stadsrand zorgen de mobiliteitsproblemen voor nogal wat ongerustheid.

Sinds enkele jaren geleden het betalend parkeren is ingevoerd in het centrum van Brugge zoeken steeds meer mensen een plaatsje in de stadsrand. Een doorn in het oog van de buurtbewoners.

Om het beleid van de voorbije jaren te evalueren en de mogelijke oplossing van de vooral parkeerproblemen voor te stellen, trekt de burgemeester nu persoonlijk bij de Brugse inwoners om raad. Want de beleidsploeg wil nog tijdens deze legislatuur de problemen aanpakken.

Voor de achterkant van het station zijn de plannen al redelijk concreet. Tussen 2012 en 2015 wordt de Oesterparking daar heraangelegd, en komt er een groot plein, met aparte tunnels voor auto’s en fietsers. Daarna wordt ook de nieuwe beurshal gebouwd.

De burgemeester neemt naar eigen zeggen de vragen en bemerkingen van de bewoners mee naar de eerste gemeenteraad van het najaar. Daar zullen al enkele mobiliteitsknopen doorgehakt worden.

(JV/TN)

Mobiliteit wordt groot thema bij gemeenteraadsverkiezingen in Brugge

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier