Mobiliteit in Brugge bedreiging voor centrumfunctie volgens Unizo

Redactie KW

De gebrekkige bereikbaarheid van het Brugse stadscentrum vormt een bedreiging voor de centrumfunctie van de stad. Dat blijkt uit de prioriteitenbundel voor een betere mobiliteit dat UNIZO Groot-Brugge woensdagavond overhandigde aan burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). De bundel bevat een analyse van de knelpunten voor de ondernemers en handelaars in de stad en biedt oplossingen aan.

Unizo concludeert dat de bereikbaarheid in Brugge er de voorbije vijf jaar slechter is geworden. De ondernemersorganisatie waarschuwt dat als de bereikbaarheid niet verbetert, ondernemingen en consumenten Brugge zullen verlaten. Het winkelaanbod in en rond Brugge zal dan nog meer versnipperen. De wegwerkzaamheden moeten in de regio Brugge ook beter op elkaar afgestemd. Brugge moet zijn verkeersstromen ook beter spreiden via de buurgemeenten. Er moeten volgens Unizo op E40 afritten Brugge-West (Jabbeke) en Brugge-Zuid (Oostkamp) worden gecreëerd.

Unizo pleit ook voor aanpassingen bij het openbaar vervoer zodat er niet langer dertig bussen per uur door de winkelstraten moeten passeren. In de ondergrondse parkings moet minuutparkeren worden ingevoerd. Bovengronds moet de parkeertijd in de winkelstraten beperkt worden tot een uur.

(GW/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier