Mobiele camera om sluikstorters te vatten

Redactie KW

De stad Ieper wil de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorters opvoeren en zal een verplaatsbare camera aankopen om hen te betrappen en te identificeren. De stedelijke groendienst en lilieudienst zullen daartoe heel nauw samenwerken met de politiezone Arro Ieper.

Door de firma RTS werd al een offerte voor zo’n camera overgemaakt en het nodige geld ervoor zal worden voorzien op het stadsbudget. Eens de camera er is, zal hij gemonteerd worden in een anonieme wagen van de politie, die minstens vier uur per week in burger toezicht zal houden op de favoriete plaatsen om illegaal te storten.
De beelden zullen bijkomend bewijsmateriaal opleveren, want nu is het vaak niet alleen heel moeilijk om sluikstorters te betrappen, maar vooral ook om tegen hen sluitend bewijsmateriaal te kunnen voorleggen van hun onwettelijk gedrag.
Ondertussen wordt ook via andere kanalen de strijd tegen het zwerfvuil verder gezet, zowel preventief als repressief. Ook stadswachten en mensen van de milieu- en opruimingsdienst zullen alert toezien en de nodige bewijsstukken van overtredingen overmaken aan de politie, die dan zal verbaliseren. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier