Mist houdt klassieke zeilschepen weg uit Oostende

Race of the classics in Oostende (archief Focus-WTV)
Redactie KW

De dichte mist voor de Nederlandse kust houdt de 22 schepen van de zogeheten Race of the Classics weg uit Oostende. De ‘Stad aan Zee’ mist daarmee een toeristische meerwaarde tijdens de paasvakantie.

“De schepen kunnen niet vertrekken uit Rotterdam”, vertelt Hubert
Rubbens die met de organisatie van het evenement ‘Oostende voor Anker’ de race naar Oostende haalde. “De schepen zullen pas om 17 uur kunnen vertrekken. Ze zullen dan rechtstreeks naar Lowestoft varen aan de Oostkust van Engeland. Oostende zullen ze overslaan.”

De Race of the Classics is een zeilwedstrijd met 22 klassieke
zeilschepen bemand door studenten van hogescholen en universiteiten. Momenteel word de 21ste editie gevaren. De zeilschepen zijn alle tussen 25 en 50 meter lang.

Oostende zou voor de achtste keer een etappehaven worden. De schepen werden er dinsdagmorgen verwacht maar de mist gooit roet in het eten. Woensdag zouden de schepen voor de zeedijk van Oostende een parade houden voor ze koers zetten richting Engeland.

“De aanwezigheid van de ‘Race of the Classics’ zorgt altijd voor een
aangename sfeer in de stad”, vertelt Hubert Rubbens. “Het is jammer dat de race niet langskomt. Maar bij zeilschepen is dit risico altijd aanwezig.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier