Wordt Helena Degroote uit Zwevezele het meest exclusieve meisje van België?

Helena Degroote weet op 26 januari 2019 of zij de nieuwe Miss Exclusive is. © Foto Gunter Broodcoorens

Helena Degroote dingt mee naar het kroontje van Miss Exclusive. Als enige West-Vlaamse finaliste neemt ze het op tegen 19 andere bloedmooie meisjes. “Mijn ambitie? Winnen natuurlijk! Al gun ik het iedere finaliste”, aldus Helena, die zich 200 procent geeft voor de verkiezing en in juli al de eerste stemmenronde op haar naam mocht schrijven.

Miss Exclusive is na Miss België de grootste verkiezing van ons land. De verkiezing wordt in tegenstelling tot Miss België wel nog uitgezonden op televisie. De huidige Miss Exclusive is Lauralyn Vermeersch uit Oost-Vlaanderen. Zij had vorig jaar, net als Helena nu, de sms-code ‘ME 12’… Een voorteken dat Helena het kroontje in januari 2019 meeneemt naar West-Vlaanderen? Fingers crossed.

Voor haar zelfvertrouwen

Helena werd enkele maanden geleden door organisator Ken Stevens gevraagd om deel te nemen. “Maar ik stond er eerlijk gezegd niet meteen voor te springen, omdat ik nog nooit aan een missverkiezing had deelgenomen. Ik wou er dus eerst even goed over nadenken. Maar ze bleven me aanmoedigen en uiteindelijk heb ik ja gezegd. Sowieso is deze verkiezing een mooie ervaring waaruit ik iets kan leren. De finalisten zijn nog maar bekend sinds 1 juli, maar ik ondervind nu al dat de verkiezing goed is voor mijn zelfvertrouwen. Het is niet dat ik vroeger zo verlegen was, maar mijn zelfvertrouwen kon wel een boost gebruiken.”

“Wat mijn ambitie is? Winnen natuurlijk! Daarom geef ik me ook voor de volle 200 procent”

Helena is pas afgestudeerd in de richting public relations en zet haar studies nu even on hold om zich volledig te focussen op de verkiezing. “Als ik ergens aan begin, geef ik me voor de volle 200 procent. Ik heb jarenlang competitiedansen disco gedaan bij Life Danscenter in Izegem. Ik heb dat altijd met mijn studies gecombineerd, maar vorig jaar ben ik gestopt. Ik mis het enorm en denk er aan om binnenkort opnieuw te dansen. Maar ook daar gaf ik me helemaal.”

Wordt Helena Degroote uit Zwevezele het meest exclusieve meisje van België?
© Foto Gunter Broodcoorens

Snoepjes voor goed doel

Maandelijks loopt er een stemmenronde. Helena won de eerste, die van de maand juli. “Uiteraard ben ik daar heel blij mee. Maar het is nog niet voorbij, nog elke maand zal ik mij inzetten voor de stemmenrondes. Ik blijf mezelf dus promoten via social media, maar ook via andere acties. Zo gaan we wekelijks op zondag op stap met de andere finalisten. Dan bezoeken we bijvoorbeeld evenementen. Daarnaast moeten we ook een of meerdere sponsors zoeken en die heb ik ondertussen gevonden in Automobilia Volvo, een West-Vlaams bedrijf. Voorts verkopen we ook zakjes snoep. Een deel van de opbrengst daarvan gaat naar het goede doel Vrienden der Blinden.”

“Mijn ultieme droom is die van elk model: de catwalk van Victoria’s Secret”

“Ik ben dagelijks met de verkiezing bezig, het is intensief. Gelukkig kan ik rekenen op de steun van mijn gezin. Mijn ouders staan me vooral bij met raad, al de rest doe ik zelf. Het is dus niet zo dat zij alles voor mij regelen. Ook mijn vriend Guillaume helpt me waar hij kan. Sowieso heb ik al veel positieve reacties gekregen. Veel mensen hebben zelfs al gezegd dat ze er zeker bij zullen zijn tijdens de finale.”

Angel op de catwalk

De finale van Miss Exclusive is volgend jaar op 26 januari in het casino van Knokke. “Wat mijn ambitie is? Winnen natuurlijk! Daarom geef ik me ook voor de volle 200 procent. Maar het is niet omdat ik ga voor de overwinning, dat ik het de andere kandidates niet gun. Er zitten zeker enkele meisjes bij die ook tot de favorieten behoren.

En als ze het kroontje dan toch niet meeneemt richting Zwevezele? “Ik hoop dat de verkiezing enkele deuren doet opengaan in de modewereld. Want dat is de branche waarin ik wil terechtkomen. Liefst als model. Ondertussen ben ik al enkele maanden aangesloten bij een modellenbureau. En als ik luidop mag dromen, dan droom ik van de catwalk van lingeriemerk Victoria’s Secret. De ultieme droom van elk model…”

Stem voor Helena door ‘ME 12’ (spatie niet vergeten) te sms’en naar 6045. Helena is te volgen op Instagram en Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier