Wervik heeft een nieuwe Tabaksfee

Drieke Serpentier werd in Wervik verkozen tot de nieuwe Tabaksfee. Ze wordt geflankeerd door eerste eredame Thaïsa Vanhoucke (rechts) en tweede eredame Ylennia Desmet. © LV
Redactie KW

Drieke Serpentier (20) uit de Zannekinstraat werd zondagnamiddag in Wervik verkozen tot nieuwe Tabaksfee. De verkiezing vond plaats volgens een totaal nieuw concept.

Er waren drie kandidaten. Met dank aan wereldreiziger Dominiek Druart en vtbKultuur, want zonder hen zou er dit jaar geen verkiezing van de Tabaksfee geweest zijn. In maart kondigden de organisatoren immers nog aan dat de verkiezing op het Oogstfeest begin september niet meer zou doorgaan. Het Oogstfeest had 45 edities op de teller staan. vtbKultuur, een van de vijf verenigingen die het Oogstfeest elk jaar op een andere hoeve organiseren, stelde vervolgens voor om de tabaksfeeverkiezing te laten plaatsvinden in en rond het tabaksmuseum. De verkiezing werd gekoppeld aan de ‘Muzikale Zondagen’ op het terras van retroherberg In Den Grooten Moriaen, naast het tabaksmuseum in de Koestraat.

(EDW – foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier