Waregemse geeft lintje van Eikoningin binnenkort door

De kandidaten voor de verkiezing van Eikoningin en Eierboer. (Foto HDV)
Redactie KW

De verkiezing van Eierboer gebeurt op paaszaterdag 19 april, de Eikoningin wordt op paaszondag 20 april verkozen.

Het uithangbord van de Paasfeesten in Kruishoutem, gemeente die grenst aan Waregem, Deinze, Zulte en Wortegem-Petegem, blijft de jaarlijkse verkiezing van de Eikoningin en de Eierboer.

Uit het pak inschrijvingen voor dit jaar werden 13 finalisten geselecteerd voor de verkiezing van de Eikoningin. Salina Soens (Oeselgem), Justine Derudder (Kuurne) en Shahla Naghdipour (Kortrijk) zijn de deelneemsters uit West-Vlaanderen. Uit het Oost-Vlaamse Zulte waagt Annelies Rogge haar kans. Uit Kruishoutem zelf werden Jakoba Dewulf, Febe Duym, Céline Van Glabeke en Emmily Lambrecht als finalisten aangeduid. Karen Vanlerberghe uit Waregem is als huidige en uittredende Eikoningin een West-Vlaamse.

Eierboer

Er moet ook een opvolger gezocht worden voor Eierboer Tom Buckens uit Nokere. Voor deze verkiezing werden zeven finalisten weerhouden. Dirk Nuytens (Deerlijk) en Thomas Tant (Dentergem) komen uit West-Vlaanderen. Vincent Vandeputte en Jonas Verplaetse uit het aangrenzende Zulte. Felice Feys, Joachim Vercaemer en Brecht De Baere zijn de kandidaten uit de thuisgemeente Kruishoutem.

(RMN-foto HDV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier