Vier West-Vlaamse meisjes naar finale Miss België

Emily Vanhoutte, Sarah Devos, Lien Vercruysse en Sandra Van de Vloet. (Foto's Bjorn Van Ryckeghem voor Missitems)
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Vier West-Vlaamse meisjes hebben zich geplaatst voor de finale van Miss België. Emily Vanhoutte, Sarah Devos, Lien Vercruysse en Sandra Van de Vloet overleefden de nationale preselectie in Willebroek.

Maandagavond zijn in Carré Willebroek de dertig finalisten voor Miss België 2016 voorgesteld. Onder hen ook vier West-Vlaamse deernes: Miss West-Vlaanderen Emily Vanhoutte uit Zandvoorde, eerste eredame Sarah Devos uit Zedelgem en het Brugse duo Lien Vercruysse en Sandra Van De Vloet.

Emily Vanhoutte haalde vorig jaar nog de media als de vermeende minnares van Rode Duivel Thibaut Courtois. Sandra Van de Vloet is dan weer de vriendin van zanger Dean Delannoit, die in het verleden ‘Idool’ won.

Zestien Vlaamse en veertien Waalse meisjes strijden op 9 januari 2016 voor het kroontje van Miss België in het Plopsa Theater in De Panne. In 2011 werd voor het laatst een West-Vlaams meisje verkozen tot mooiste meisje van het land. Justine De Jonckheere volgde toen Cilou Annys op, ook al een West-Vlaamse.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier