VIDEO Waalse missen op ontdekkingstocht door Brugge

De Waalse dames genoten zaterdag van een dagje Brugge. © Missitems.be
Redactie KW

Negen jaar na de lancering van missitems.be speelde Filip Vanden Berghe zaterdagmiddag gastheer voor tientallen Waals missen.

Op zaterdag 16 juli 2016 brachten 35 provinciale kandidates voor Miss België 2017 een bezoek aan de Missitems thuisbasis, Brugge. De meisjes waren afkomstig uit de 5 Waalse provincies: Henegouwen, Waals-Brabant, Namen, Luik en Luxemburg. Ze kregen het gezelschap van de regerende Miss België 2016 Lenty Frans en diverse Waalse Missen.

Missitems Hoofdredacteur Filip Vanden Berghe van missitems.be genoot van het bezoek aan zijn Brugge. “We zijn erin geslaagd om een schitterend programma uit te werken dat bovendien volledig gratis bleef. De meisjes kregen van Directeur-Toerismemanager Dieter Dewulf een stadsgids aangeboden in hun moedertaal. Verder konden we ook rekenen op de bereidwillige medewerking van diverse Brugse handelszaken, waaronder Historium, Bourgogne de Flandres en Choco-Story.”

Tijdens de uitgebreide wandeling kregen de meisjes uitleg over de talrijke bezienswaardigheden. “We hielden op diverse plaatsen in de binnenstad halt. Daar kregen de meisjes een drankje of iets om te eten aangeboden. Daarbij kwamen natuurlijk ook de typische Belgische lekkernijen aan bod zoals chocolade, wafels, frietjes en bier!”

https://vimeo.com/174967870

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier