Sterren stonden nooit eerder zo gunstig voor nieuwe West-Vlaamse Miss België

04/10/16 om 08:15 - Bijgewerkt om 08:23

Liefst 8 van de 30 finalistes voor Miss België 2017 komen uit onze provincie.

Maandagavond werden de dertig finalistes voor de nationale finale van Miss België 2017 bekend gemaakt. Onder die dertig meisjes liefst acht (!) deernes uit onze provincie. Dat betekent dat van de meisjes die op de provinciale finale in de prijzen vielen - Miss, Eredames en winnaressen van Crown Cards - niemand afgevallen is.

Dit zijn de West-Vlaamse finalistes op een rijtje: Delphine Devos (Deerlijk), Romanie Schotte (Brugge, en het liefje van Stefan Talpe, de broer van acteur Louis), Ellen Caen (Brugge), Kyara Schacht (Koksijde), Charlotte Rau (Oostkamp), Charlotte Bulcke (Bredene), Ellen Bacquaert (Ruddervoorde) en Justine Vandenbunder (Diksmuide).

West-Vlaanderen is met ruime voorsprong de sterkst vertegenwoordigde provincie in de finale van de missverkiezing. Op de tweede plaats staat Henegouwen met vier finalistes. En de provincies Vlaams-Brabant, Luxemburg en Luik komen er het meest bekaaid van af met slechts één finaliste. Met bijna één derde van de finalistes stonden de sterren dus nooit eerder zo gunstig voor een nieuwe West-Vlaamse Miss België. Volgt een van deze acht deernes Justine De Jonckheere op, die in 2011 het kroontje won?

(Tim Vansteelandt)