Stefanie Baert uit Veurne in finale Miss Maxi-verkiezing

Redactie KW

“Vrouwen die niet over de ideale maten beschikken, mogen ook wel eens in de schijnwerpers staan”, vindt ze, en daarom schreef Stefanie Baert (24) uit Veurne zich in voor de Miss Maxi verkiezing. Met succes, want Stefanie staat op 27 september in de finale.

De Miss Maxi verkiezing is er voor Belgische vrouwen tussen de zestien en de vijftig jaar met een kledingmaat tussen 44 en 52. Met haar maatje 46 en haar 24 lentes voldoet Stefanie Baert alvast aan deze voorwaarden, maar er is natuurlijk meer nodig om dit lint in ontvangst te mogen nemen.

“Volgens mij moet de ideale Miss Maxi zelfzeker zijn en dat ook uitstralen. Elke deelneemster hier doet dat om een statement te maken: de media tonen ons alleen slanke meisjes, maar ook vrouwen met een maatje meer mogen gezien worden.

Geen concurrentie

“Ik heb al veel opgestoken van de fotoshoots die ik deed. En ik leer ook veel nieuwe mensen kennen. We hebben ook allemaal een goede band met elkaar. Iedereen gunt het elkaar oprecht”, vertelt ze. “Dat komt wellicht omdat wij naast grote maten, nog andere zaken gemeen hebben. Bijna iedereen hier werd vroeger namelijk gepest, maar nu hebben elk ons zelfvertrouwen herwonnen.”

Finale

“Op de finale zullen enkele deelneemsters, onder wie ikzelf, na de openingsact pronken in lingerie. We krijgen ook elk een vraag van de jury voorgeschoteld. Na afloop zijn er vijf titels uit te delen: die van beste fotomodel, covermodel, catwalkmodel, reclamemodel en de beste persoonlijkheid. De winnares mag twee weken naar een modellenbureau in New York, waar ze haar klaarstomen voor een modellencarrière. Maar dat is dus niet de hoofdreden van mijn deelname”, besluit Stefanie.(WVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier