Sofie Callemeyn is Miss KLJ West-Vlaanderen

© Benny Proot
Redactie KW

Famke Vanlandschoot van KLJ Beauvoorde en Silke Bonami van KLJ Beernem vervolledigden het podium.

Sofie Callemeyn uit Zerkegem is de nieuwe Miss KLJ West-Vlaanderen. (Foto BP)
© Benny Proot

Het is KLJ Sint-Kruis-Vivenkapelle dat elk jaar de verkiezing van Miss KLJ West-Vlaanderen organiseert. Al is dat veel meer een ludieke wedstrijd dan een missverkiezing. De eerste plaats ging dit jaar naar Sofie Callemeyn (19) uit Zerkegem, lid van KLJ Jabbeke. Ook vorig jaar kwam de winnares van die KLJ-afdeling: Evelien Demarest uit Veldegem ging toen met het lintje naar huis.

“Elk West-Vlaams vrouwelijk lid van KLJ kan deelnemen aan deze verkiezing”, vertelt Sofie. “Ik nam eigenlijk gewoon deel voor het plezier en om leeftijdsgenoten te leren kennen. Naast mij namen nog negen andere meisjes tussen de 16 en 22 jaar deel. Het leek mij een leuk gebeuren, helemaal geen bitchy onderneming!”

Sofie doorstond de meest diverse proeven met glans: schapen in een hok drijven, een fles champagne serveren, een quiz, eiwit opkloppen en een heus duel in een waterbad. Einde van het gebeuren was een defilé in galakledij. “Je ziet dat je dus niet alleen de looks moet hebben, maar ook moet slim zijn en iets kennen en kunnen”, lacht Sofie.

Sofie Callemeyn studeerde vorig schooljaar af als evenementenorganisator. Straks wil ze hogere studies aanvatten, maar wat precies weet ze nog niet.

(PA/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier