Sharifa Damman uit Houthulst enige West-Vlaamse in Miss European

Redactie KW

Sharifa Damman uit Houthulst is de enige West-Vlaamse finaliste in de verkiezing van Miss European Belgium. De studente Frans-Arabisch (!) hoopt om door te stoten naar Miss European en daarin zo ver mogelijk te geraken.

Sharifa Damman wordt er in augustus 19. Ze studeert Toegepaste Taalkunde Frans-Arabisch aan Lessius in Antwerpen. Haar hobby’s zijn fitnessen, reizen en modellenwerk.

Sharifa is de enige West-Vlaamse finaliste in Miss European Belgium. “De verkiezing sprak mij meteen aan omdat het een internationale verkiezing is waarbij veel buitenlandse uitstappen gemaakt worden, en aangezien ik enorm graag andere culturen en nieuwe mensen leer kennen is dit echt iets voor mij”, zegt ze. “Zo gaan wij naast de uitstappen hier in België ook een week op reis naar Frankrijk, drie dagen naar Engeland en ook de finaleweek vindt plaats in Folkestone in Engeland.”

Ervaring

Met haar deelname aan Miss European is de Houthulstse blondine niet aan haar proefstuk toe. Twee jaar geleden nam ze deel aan Miss Coast Belgium. “Ik was toen erg blij met het eindresultaat en daarom besloot ik al snel opnieuw mee te doen aan een nieuwe verkiezing, maar ik wou eerst mijn middelbare studies in alle rust afmaken. Voorts heb ik nu ook al twee jaar ervaring als model, maar dit is voor mij louter een hobby, ik wil hier zeker niet meer mee bereiken. Ik vind het gewoon een leuke herinnering voor later.”

Zes landen

Aan Miss European nemen zes landen deel: België, Ierland, Engeland, Wales, Malta en Nederland. Elk jaar zijn er tien finalistes die België vertegenwoordigen. Uit de zestig meisjes worden in de internationale finaleweek van 18 tot 23 oktober per land een miss en twee eredames gekozen. Uit de eerste zes van elk land wordt Miss European verkozen. “Naast de gewone missverkiezing waarop we zullen defileren in stadskledij en bikini en ons zullen moeten voorstellen, wordt ook de beste teamdans gekozen. Daarom vind ik deze verkiezing ook zo leuk, omdat het net iets meer is dan de doorsnee missverkiezingen. Het draait dus niet in de eerste plaats om het individuele, maar ook om het samenwerken als team. Ik zal mijn uiterste best doen om zo ver mogelijk te geraken bij Miss European, omdat ik hier heel lang over nagedacht heb en omdat dit echt is wat ik wil. Ik hoop dat mijn ervaring en mijn talenkennis mij daarbij zullen helpen.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier