Roeselaarse kandidates Miss Coast: “In bikini defileren dat went”

Redactie KW

De Rodenbachstad is goed vertegenwoordigd bij Miss Coast Belgium. Drie meisjes van de twintig wonen in Roeselare: Delphine Platteeuw (18), Leylah Alliët (19) en Nanthana Sornsati (18). Knappe meiden die niet per se beantwoorden aan de cliché misskandidate. Geen tonnen schmink, hogere studies en niet te beroerd om het goede doel te steunen. “We willen onze eigen grenzen verleggen.”

Uiterlijk is dan ook niet alles voor de dames. “We hebben het liefst zo naturel mogelijk. We hoeven niet helemaal opgemaakt te zijn om naar buiten te komen”, vertellen de kandidates. Leylah staat het langst voor de spiegel, een halfuur. “Dan ben ik vooral met mijn haar bezig. Ik heb krulletjes en die vragen veel verzorging.” Nanthana duidt dan weer aan dat ze eigenlijk te weinig bezig is met haar uiterlijk. “Ik zou er meer mee moeten bezig zijn. Al heb ik blijkbaar een speciale uitstraling als ik de jury moet geloven.”

Binnenkort vertrekken de kandidates op reis naar Turkije. In de zomermaanden is er vervolgens de zomertour die langs verschillende kuststeden trekt. Heel veel defileren dus, ook in bikini. “De eerste keer ben je daar toch mee bezig. Je weet dat de mensen zich focussen op je lichaam. Gelukkig went dat wel. Nu heb ik er alleszins geen problemen meer mee”, duidt Delpine.

Dat ze met drie meisjes uit Roeselare afkomstig zijn heeft ook voordelen: “De sfeer in de groep is algemeen top maar je hebt toch direct een dichtere band met je stadsgenoten. Het is bovendien ook handig om te carpoolen als we een activiteit hebben.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier