Nog slechts één West-Vlaams meisje bij kandidates Miss België

Redactie KW

Miss West-Vlaanderen Ines Fernandez Alonso is het enige meisje uit onze provincie dat nog kans maakt op een ticket voor de nationale finale van Miss België. Het Comité Miss België maakte dinsdagavond de resultaten van de Nationale Preselectie bekend.

Na de provinciale verkiezingen maakten nog zestig meisjes kans op een ticket voor de finale van Miss België. De provinciale missen en eredames, aangevuld met de meisjes die een Crown Card of Samsung Card kregen van respectievelijk de organisatie en de sponsor.

Voor West-Vlaanderen maakten Miss West-Vlaanderen Ines Fernandez Alonso, haar eredames Tasanee Sonck en Hannelore De Baets, Crown Card Alien Denys en Samsung Card Sofie Rouzeré nog kans op een felbegeerd ticket voor de finale.

Slechts één kandidate

Dinsdagavond werd de groep gereduceerd tot 33 meisjes, en daarbij nog slechts één West-Vlaamse deerne: de provinciale miss Ines Fernandez Alonso uit Zuienkerke. Opvallend dat onze provincie slechts één vertegenwoordigster ‘krijgt’, terwijl er in totaal nog 17 Vlaamse meisjes in de running zijn.

Van de 17 Vlaamse meisjes komen er overigens nog één uit Limburg, drie uit Antwerpen, vier uit Vlaams-Brabant en maar liefst acht (!) uit Oost-Vlaanderen. Geen goede zaak voor de geloofwaardigheid van de verkiezing. Noot: het is al van 2000 geleden dat met Joke Van de Velde een meisje uit Oost-Vlaanderen Miss België werd. En laat haar nu net de organisatrice van Miss West- én Oost-Vlaanderen zijn.

Hoeveel finalistes?

Op 24 oktober worden de finalistes voor Miss België officieel bekendgemaakt, maar voorlopig is nog niet bekend of dat er 16 of 20 zullen zijn. Opmerkelijk toch, op slechts enkele maanden van de finale…

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier