Missfinalistes testen hun zangkwaliteiten op het podium in Westende

Redactie KW

Vlaanderen Zingt trekt de hele zomer doorheen Vlaanderen in 37 steden en gemeenten, op zondagavond 19 juli sloeg Vlaanderen Zingt de tenten op aan de Zeedijk in Westende-Bad.

“Het is de bedoeling dat de bezoekers massaal meezingen met populaire liedjes. De gemeente neemt al voor het tiende jaar op rij deel aan dit evenement, afgewisseld in Westende- en Middelkerke-Bad. Elk jaar opnieuw davert de dijk op zijn grondvesten”, zegt gemeentelijk diensthoofd Evenementen Peter Maes.

Tijdens het eerste deel van Vlaanderen Zingt wordt het publiek opgewarmd met een optreden van Wim Leys en zijn partyband. Intussen zijn jobstudenten druk in de weer met het uitdelen van brochures waarop de liedjesteksten staan. “De eerste 500 deelnemers krijgen met hun tekst gratis een zakje chips. Naar verluidt worden zowat 30.000 zakjes uitgedeeld over de hele zomer“, zegt jobstudente Florence Dierendonck die samen met Manon Claessens en Stijn Mangreau de handen vol hebben met enkele duizend tekstkrantjes.

Na het optreden van Wim Leys mochten de intussen massaal aangespoelde toeschouwers de finalistes van Miss Coast Belgium op het podium verwelkomen. Zij vormden een gelegenheidskoortje en zetten het publiek aan tot zingen en dansen. Ambiance alom. Enkele missfinalistes deelden na de show hun ervaring na drie weken zomervakantie.

Missfinaliste Melina Brackx neemt voor het eerst deel aan een missverkiezing. “We hebben al een deeltje van onze Zomertoer achter de rug. In alle kustgemeentes brengen we een show met een groepsact, een defilé en een persoonlijke act“, zegt Melina uit Oostende. “De Hoevefeesten in Nieuwpoort waren indrukwekkend. Vooral de rit met tractoren kende veel belangstelling”, zegt finaliste Laura Declercq uit Oostduinkerke. “Aan de activiteit Oxbow Beachflags in Oostende hebben we ook veel plezier beleefd”, zegt Anna Strelcova uit Oostende. Céline Van Hoenshoven uit Oudenburg was al even enthousiast. “Het waterpark Plopsaqua in De Panne was na de halve finale onze eerste samenkomst. Een leuke kennismaking met alle meisjes”, zegt Céline.

(LC – foto’s LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier