Miss West-Vlaanderen Cindy Sabbe : “Wil voorbeeld zijn voor meisjes die gepest worden”

Redactie KW

Cindy Sabbe uit de Jabbeekse deelgemeente Stalhille is op zaterdag 14 september in het casino van Knokke-Heist verkozen tot Miss West-Vlaanderen 2014.

Ze haalde het voor Evy Samain uit Izegem en Justine Maes uit Moorsele. In het verleden sleepte Cindy ook al het kroontje van Miss Benelux in de wacht. De Jabbeekse, de vriendin van de Gentse bokser Junior Bauwens, wil met haar verkiezing onder meer meisjes die gepest worden een hart onder de riem steken.

“Zoete wraak”

Uit noodzaak besloot Cindy in het vijfde middelbaar om van thuis uit te gaan studeren via de examencommissie. “Nadat ik al mijn hele lagereschooltijd het slachtoffer was van pesterijen, begon het gepest na drie rustige jaren in het middelbaar opnieuw. Ik volgde toen een opleiding dierenzorg in het VABI in Roeselare. Ik heb geen idee waarom ik gepest werd, maar het gebeurde wel. Dat ik nu Miss West-Vlaanderen ben, voelt wel een beetje als zoete wraak. ‘Kijk eens waar ik nu sta’, denk ik dan. (lacht) Dat mijn vroegere pestkoppen nu zien wat ik presteer, geeft me een goed gevoel. Hun gepest is voor mij een motivatie om het ver te schoppen, maar ik wil ook een voorbeeld zijn voor meisjes die zélf gepest worden. Ik wil hen laten zien dat ze ook iets kunnen bereiken. Zolang je in jezelf gelooft en een familie hebt waarop je kunt rekenen, kan je heel ver komen.”

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier