Maaike Misselijn wordt Leie-Ambassadrice 2015

Redactie KW

Op zaterdag 18 april was er de verkiezing van de Leie-ambassadrice. Tien finalistes uit de Leiestreek, toevallig allemaal uit West-Vlaanderen, streden om het kroontje van Leie-ambassadrice.

Maaike Misselyn uit Moorslede won de finale voor Riann Christiaens (21) die eerste en Delphine Taelman die tweede eredame werd. Hoewel de kandidates uit de drie provincies waar de Leie vloeit – met name Henegouwen, West- en Oost-Vlaanderen – mochten komen, kwamen de 10 finalisten allemaal uit onze provincie. Omstreeks middernacht werd de uiteindelijke finaliste bekendgemaakt na een vier uur durende showavond waar alles correct op elkaar volgde en waar geen enkel dood moment was.

Maaike Misselijn wordt Leie-Ambassadrice 2015

Badpakkendefilé met retrobadpakken

Voor de tiende editie van de verkiezing die georganiseerd werd door het Leiefeestcomité werd er retro gegaan en werd de link gelegd van de huidige verkiezing voor de Leie-ambassadrice naar de voormalige Leieprinses verkiezingen. De laatste Leieprinses van 20 jaar geleden, Jocelyne Huyghe, was één van de juryleden, net als burgemeester Vincent Van Quickenborne die peter was en meter Céline De Caju. De verkiezingsavond bestond bestond uit verbale en theoretische proeven maar ook uit diverse choreografieën die aangeleerd werden bij dansschool Pirouette in Wevelgem. Diezelfde dansschool stond ook in voor verschillende intermezzo’s met eigen danseressen. Een badpakkendefilé met retrobadpakken stond ook op het programma. De persoonlijke acts waren heel uiteenlopend: van dans tot zang tot ballonnen plooien en sport.

Maaike Misselijn wordt Leie-Ambassadrice 2015

Verschillende prijzen

Maaike Misselijn ging met het kroontje naar huis en met 1000 euro, een scooter, kledingcheques en verschillende naturaprijzen. Delphine Taelman uit Harelbeke werd tweede eredame en krijgt door een stemming bij Missitems – waar ze met 25% van de stemmen eerste werd – ondermeer een fotoshoot. Ook met de kaartenverkoop kaapte ze de eerste prijs weg en won ze een cadeaubon van 400 euro op een reis naar keuze bij Neckerman. Tenslotte ging ze met een handtas aan de haal omdat ze ook de prijs van het publiek won. Ryann Christiaens uit Zwevegem – die eerste eredame werd – kreeg een lint als sympathiekste deelneemster. De Kortrijkse Laura Schrooten won de poll op Facebook.

Voor de bekendmaking van de winnares was er een optreden van Get Ready.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier