Emily wil ‘knapste studente van Vlaanderen’ worden: “Of je een lustobject bent, dat beslis je zelf”

Redactie KW

Emily Vanhoutte uit Zandvoorde is een van de tien finalistes in de wedstrijd ‘Wie is de knapste studente van Vlaanderen’ van P-Magazine. De winnares krijgt een fotoshoot in het mannenblad.

Emily Vanhoutte. (GF)

Emily Vanhoutte (19) uit Zandvoorde, de regerende Miss Exclusive, studeert Rechtspraktijk aan hogeschool Vives in Brugge. De blondine werd voor de wedstrijd van P-Magazine ingeschreven door een vriendin, die aangesloten is bij studentenclub Moeder Zwinneblomme. “Zelf ben ik geen lid van een studentenclub”, aldus Emily. “Ik heb daar immers geen tijd voor. Na school moet ik altijd lopen en vliegen voor opdrachten en langsgaan bij sponsors of in de fitness.”

Toch wil Emily, de vermeende (ex-)minnares van Rode Duivel Thibaut Courtois, graag de wedstrijd van het populaire mannnenblad winnen. Voor de winnares is immers een fotoshoot in het blad weggelegd. “Ik heb al wat ervaring met fotoshoots en zou het dus wel tof vinden om eens voor P-Magazine te poseren. Bovendien vertrek ik op 7 november naar de Filipijnen om ons land te vertegenwoordigen op Miss Earth. Mooie foto’s in een magazine zijn dan ook mooi meegenomen als promo.”

Geen lustobject

De zoektocht naar de knapste studente van Vlaanderen kreeg al negatieve kritiek te verwerken. Zo protesteerde de vicerector van KU Leuven al tegen de wedstrijd van P-Magazine. Volgens professor Malfliet past de campagne in het denkpatroon dat mooie meisjes een lustobject zijn. “Ik kies er toch zelf voor om in bikini te poseren”, reageert Emily. “Ik zie dan ook niet in waarom dit een gebrek aan respect voor vrouwen zou zijn, aangezien het om een vrije keuze gaat. Mooie meisjes zijn daarom nog geen domme meisjes. Ik weet ook wel dat mannen naar die foto’s kijken, maar het zou jammer zijn als er al niet meer mag gekeken worden. Mijn foto’s zijn ook altijd netjes. En of je een lustobject bent, dat beslis je zelf. In mijn ogen ben ik geen object of ding, maar een meisje met een eigen karakter dat doet wat ze graag doet.”

Zware combinatie

Studeren en ondertussen Miss Exclusive zijn, het blijkt geen gemakkelijke combinatie te zijn. “Ik heb nog niet veel kunnen studeren aangezien ik volop bezig ben met onder andere de voorbereidingen voor Miss Earth. Ik zal ook drie weken school missen, die ik achteraf moet inhalen. Ik probeer een evenwicht te zoeken, maar soms neemt het missenleven toch de bovenhand omdat ik bepaalde verplichtingen heb. Toch probeer ik een goede studente te zijn. Maar het is pas mijn eerste jaar in het hoger onderwijs, dus ik zal pas na het eerste semester weten waar ik sta.”

Stemmen voor Emily kan op www.p-magazine.be.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier