Echtpaar mikt op titels van Eierboer en Eikoningin in Kruishoutem

Redactie KW

Charlotte Schelfaut is een van de vijftien kandidates die op zaterdag 23 en zondag 24 april hun kans wagen in de verkiezing van de Eikoningin. Haar man Dirk Nuytens strijdt tegelijk voor de titel van Eierboer. Het is de eerste keer dat een koppel aan beide verkiezingen deelneemt.

Kruishoutem wordt vaak de eierengemeente genoemd. Sinds 1955 worden rond Pasen zo’n achthonderd eitjes mét parachute vanuit een mysterieuze klok in het publiek gedropt. Eén ervan is het Gulden Ei, ter waarde van 125 euro. Het evenement gaat gepaard met de verkiezing van de Eierboer op zaterdag en de Eikoningin op zondag.

Charlotte Schelfaut (24) studeerde event management in Kortrijk. Momenteel werkt ze bij het Kortrijks octrooi- en merkenbureau (KOB). Ze is ook actief als stadshostess in Harelbeke. Haar man Dirk (46) is gerant van zeven GB-supermarkten in de regio. Het koppel stapte eind 2010 in het huwelijksbootje.

Charlotte was eerder al te zien in Miss Coast Belgium 2009, maar voor Dirk is het de eerste keer dat hij aan dit soort wedstrijd deelneemt. “Het was vooral Charlotte die me over de streep heeft getrokken”, grijnst hij. “Al die verkiezingen zoals een Mister Vlaanderen en Mister Belgium of Fashion Model zijn een ver-van-mijn-bed show. De Eierboer is spontaner, attractiever, meer ludiek, er is altijd ambiance, sfeer. Veel meer mijn ding, er staat trouwens geen leeftijdslimiet voor deelname op. Elk strijdt met gelijke wapens, ik zal mijn best doen, want ik ben nogal competitief gericht.”

(PVH/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier