De mooiste koe van Vlaanderen woont in onze provincie

Redactie KW

De jonge koe Glitter ten Ruysschaert van Geert Mazereel uit Reninge is uitgeroepen tot mooiste Vlaamse koe op het CRV-kampioenschap tijdens de beurs Agriflanders in Gent. “Een mooie bekroning voor het vele werk”, zegt Geert.

In totaal namen in zes verschillende categorieën, drie voor roodbonte koeien en drie voor zwartbonte, 145 koeien deel. “Vooraf komt een jury op het bedrijf de dieren keuren en pas daarna gebeurt de selectie voor deelname aan het kampioenschap”, zegt Geert Mazereel. “Glitter won de categorie jonge koeien zwartbont en werd ook uitgeroepen tot algemeen kampioen over alle categorieën heen. De jury omschreef Glitter als ‘stijlvol, mooi in balans en met een vaste uier, een prima kruis, het dier heeft alles’.

Aan zo’n kampioenschap gaat een hele voorbereiding vooraf. “Een professionele cowfitter maakt het dier volledig klaar voor de presentatie”, zegt Geert. “Je kunt het een beetje vergelijken met een missverkiezing, maar dan voor koeien. Glitter werd onder handen genomen door Thomas Debrabander uit Torhout. In totaal toiletteerde hij 19 koeien voor het kampioenschap.”

Het bedrijf van Geert telt 65 melkkoeien en 50 stuks jongvee.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier