Daphne Derammelaere uit Tielt in finale Leie-Ambassadrice

Redactie KW

De 19-jarige Daphne Derammelaere is een van de tien kanshebbers om op 14 mei verkozen te worden tot Leie-Ambassadrice 2011. Daphne heeft geen ervaring en dus ook niks te verliezen, maar hoopt toch op een goed resultaat.

Daphne Derammelaere is de dochter van Els Devos en Daniël Derammelaere. Ze heeft nog een broer : de 13-jarige Joren. Het gezin woont in de Ieperstraat in Tielt.

De Tieltse heeft vier jaar gekoerst, maar hield daarmee op om in het weekend te kunnen werken. Dat ze stopte met koersen, hoeft niet te betekenen dat Daphne stilzit. Ze is nog altijd bezig met sport, maar houdt ook van terrasjes doen, winkelen en uitgaan met vriendinnen. Of zoals zij het omschrijft : „typische meisjesdingen.”

Modeshows

„Ik zie mijn deelname min of meer als een uitdaging”, zegt ze. „Ik doe het puur om me te amuseren en daarna zien we wel.” De knappe brunette heeft – behalve enkele modeshows – geen ervaring wat modellenwerk of missverkiezingen betreft. „Ik heb dus ook niks te verliezen”, zegt ze.

Daphne sluit niet uit dat ze in de toekomst aan nog missverkiezingen zal deelnemen. „Stel dat ik zou winnen, neem ik misschien aan nog iets deel”, verrast ze. „Als ik niet win, zal ik het daarbij houden. Waarom ? Ik ben soms een beetje perfectionistisch. Ik ben sociaal en gun iedereen de overwinning, maar als ik zelf niet win zal ik waarschijnlijk concluderen dat zo’n verkiezing niks voor mij is.”

(TV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 22 april 2011

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier