Axelle Deruddere plaatst zich bij laatste twintig meisjes van Miss Coast Belgium

Axelle: "het was voor mij allemaal nogal onwennig om in de belangstelling te staan." (Foto RDC)
Redactie KW

Onze regio heeft nog maar eens een finalist in de wedstrijd Miss Coast Belgium. Deze keer is Axelle Deruddere uit Wingene de uitverkorene. “Ik deed nog nooit mee aan zulke wedstrijden, want ik sta eigenlijk helemaal niet graag in het middelpunt van de belangstelling.”

“Twee tot drie jaar geleden nam Vicky Vanhaeke deel aan de verkiezing Miss Coast Belgium”, zegt Axelle Deruddere. “Ik kende haar nog van in mijn jeugd en via Facebook kon ik haar verkiezing van a tot z volgen. Er kwamen mooie foto’s online, ze straalde echt helemaal. Dat wou ik ook eens meemaken en besloot mezelf ook in te schrijven. Eerst wou ik het vorig jaar doen, maar toen had ik te veel schoolwerk. Daarom is het de editie 2015 geworden.”

De Wingense had alvast niet verwacht dat ze een finaleplaats zou halen. “Neen, het leek me onwaarschijnlijk, want al die andere meisjes waren zo mooi, terwijl ik maar een gewoon meisje ben. Ik heb gelukkig veel steun gekregen van mijn familie, vrienden en mijn vriend Diego, want het was voor mij allemaal nogal onwennig om in de belangstelling te staan. Akkoord, een meisje staat al eens graag in de spotlights, maar het is niet aan mij besteed om te pronken met nieuwe kleedjes en de aandacht naar mij te trekken, dus dat was wel iets helemaal nieuws.”

(RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier