Anneke Depuydt is finaliste TopFotomodel 2012

Redactie KW

De 16-jarige Anneke Depuydt uit de Jos Jansensstraat is geselecteerd voor de finale van TopFotomodel 2012, een nevencategorie van de modellenwedstrijd TopMannequin 2012. “Voor een eerste wedstrijd vind ik dat al heel geslaagd”, aldus Anneke.

Anneke Depuydt is net 16 geworden en woont met vader Mark in de Jos Janssenstraat in Klerken. Ze studeert handel-talen aan de burgerschool in Roeselare. In haar vrije tijd houdt ze vooral van dansen en fitnessen. Haar deelname aan de modellenwedstrijd komt niet helemaal uit de lucht gevallen. “Al heel jong volg ik bijvoorbeeld de verkiezingen van Miss België. Het is een wereld die me wel aantrekt”, vertelt Anneke. “Toen ik klein was werd ik al graag gefotografeerd. Het is ook al een tijdje dat ik fotoshoots doe en dat bevalt me wel.” Veel jonge meisjes dromen van een carrière in de modellenwereld, maar Anneke blijft met de voeten op de grond. “Het zou natuurlijk mooi zijn. Wie wil er niet eens naar New York of zo voor een fotoshoot ? Het gezicht worden van een of andere firma, zoals Dior of Lancôme, moet ook heel leuk zijn. Je foto in tijdschriften zien staan, dat geeft wel een kick, denk ik.”

De winnaar van TopFotomodel 2012 krijgt een modellencontract en een heleboel prijzen, maar Anneke is al blij dat ze geselecteerd is voor de finale. “Voor een eerste wedstrijd vind ik dat al heel geslaagd, maar ik ga mij wel blijven inzetten. Mocht ik winnen dan zien we dan wel hoe het verder moet”, lacht Anneke. De finale zal in april plaatsvinden.

(ACK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier