Misses Globefinaliste Cindy Ghysel heeft rol in film Rundskop

Redactie KW

In 2009 vaardigde Bredene met MS-patiënte Cindy Ghysel een opgemerkte kandidate af naar de finale van de Misses Globeverkiezing. Meer nog dan van die finale droomde Cindy echter van een acteercarrière. “Met een bijrol in de nieuwe Vlaamse productie Rundskop heb ik alvast een eerste kleine stap in die richting gezet”, hoopt de Bredense schone.

De deelname aan de schoonheidswedstrijd was weliswaar een kinderwens die in vervulling ging maar Cindy Ghysel droomde eigenlijk vooral van een leven als actrice. „Voor mijn Misses Globe-avontuur had ik hier en daar al wat figuratiewerk gedaan. In de jeugdreeks Spring, in de eerste K3-film en recenter zelfs in de megahit Loft.”

“Niet lang moeten twijfelen”

“Via een spotje voor Telenet, waarin ik meespeelde, ben ik enige tijd terug in contact gekomen met regisseur Michaël Roskam. Hij was het die me enkele maanden geleden contacteerde met de vraag of ik een kleine rol wilde spelen in zijn eerste langspeelfilm Rundskop. Ik heb niet lang moeten twijfelen”, bekent Cindy.
Rundskop wordt een heuse Vlaamse film noir, met Matthias Schoenaerts, over een politiemoord die leidt naar de hormonenmaffia. „In de film speel ik de gastvrouw van een restaurant in de buurt van de Kuurnse paardenrenbaan. Michaël Roskam had mij blijkbaar meteen in gedachten voor de rol.” …

(MM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier