Miss en scene: fototentoonstelling in Kortrijk

Redactie KW

Nog tot het einde van volgende maand staan in het cultuurcentrum van Kortrijk artistieke vrouwen centraal tijdens Miss en scene. Een maand lang zijn er voorstellingen, lezingen en tentoonstellingen van kunstzinnige vrouwen. Ondermeer van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, actrice Pascale Platel en muzikante An Pierlé. De Kortrijkse fotografe Cindy Frey toont een reeks vrouwenportretten.

She’s got it, zo heet deze tentoonstelling in de benedengalerij van het Kortrijkse cultuurcentrum. Fotografe Cindy Frey ging ervoor op zoek naar sterke vrouwen die elk in hun eigen vakgebied al veel bereikt hebben. Danseressen, modellen en actrices. Ontmoetingen die naar eigen zeggen een diepe indruk hebben nagelaten op Cindy Frey. Vooral de fotosessie met de Amerikaanse actrice Juliette Lewis.

Dat net Cindy Frey de portrettenreeks heeft gemaakt, is niet toevallig. Als fotografe van covers voor hardcore en punkalbums moet ze zich zelf ook telkens weer bewijzen in een mannenwereld.

De expo She’s got it maakt deel uit van Miss en scene, een kunstproject in de Kortrijkse schouwburg waarbij artistieke vrouwen in de kijker gezet worden.

(tn/ld)

Meer in het WTV nieuws vanaf 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier