Misdrijven en bijhorende straffen op borden in Oostendse uitgaansbuurt

Redactie KW

In de uitgaansbuurt werden borden geplaatst om de bezoekers te waarschuwen voor de straffen die op bepaalde misdrijven staan. ‘Ambetant? Dan word je klant’, luidt de waarschuwing.

Het plaatsen van de ‘menukaarten’ past in het integrale veiligheidsplan van stad en politie. Op de borden staan diverse misdrijven die veel voorkomen in de uitgaansbuurt en de bijhorende straffen.

Zo worden wildplassen, het achterlaten van hondenpoep, alcohol drinken op het openbaar domein en sluikstorten bestraft met een administratieve sanctie van 59 tot 250 euro. Op openbare dronkenschap, vechtpartijen, wapendracht en druggebruik staan gerechtelijke vervolgingen. Dat staat allemaal vermeld op het bord.

‘Er komen negen zo’n borden langs de toegangswegen naar de uitgaansbuurt rondom de Langestraat’, zegt burgemeester Jean Vandecasteele. ‘Er komen ook extra ‘uriliften’, verzinkbare urinoirs. Er staan er nu een drietal, die ‘s avonds in het weekend naar boven worden gelaten. We zullen er nog een vijftal bijplaatsen, ook voor dames.’

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier