Mirom Roeselare verhoogt prijs restafvalzak met 30 procent vanaf 2014

Redactie KW

Vanaf 1 januari 2014 zal een restafvalzak niet langer 1 euro maar 1,30 euro kosten. De prijsstijging is opgelegd door de Vlaamse overheid en heeft de bedoeling nog beter te sorteren.

De prijsstijging wordt doorgevoerd in de twaalf gemeenten van Mirom Roeselare. “Hiermee passen we het principe ‘de vervuiler betaalt’ toe”, vertelt voorzitter Frans Dochy. “Tot voor kort werd enkel betaald voor de kost van het verbranden op zich. Om de inwoners ertoe aan te sporen nog beter te sorteren, verplicht de nieuwe VLAREMA-reglementering de gemeenten om de werkelijke afvalkosten rechtstreeks aan de burger door te rekenen.”

Nu betaal je nog 1 euro voor een grote zak en 0,50 euro voor een kleine zak. Vanaf 1 januari betaal je hiervoor respectievelijk 1,30 en 0,65 euro, dat is een stijging van 30 procent, maar daarmee is Mirom Roeselare nog steeds een van de goedkopere intercommunales. De prijs voor een pmd-zak blijft gelijk. “Er is een overgangsperiode van twee maanden, daarna worden de oude, groene, zakken niet meer aanvaard.”

Mirom Roeselare is de afvalintercommunale voor Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke.

In de regio van Mirom Menen wordt een gelijkaardige prijsstijging doorgevoerd, daar is er geen overgangsperiode.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier