Mirom experimenteert met opblaasbare mobiele kringwinkel

Redactie KW

De Kringwinkel Midwest, die vaste kringwinkels heeft in Roeselare, Izegem, Torhout en Tielt, experimenteert momenteel met een ‘mobiele buurtkringwinkel’. Het gaat om een opblaasbare tent die ingericht wordt als een echte kringwinkel: met kleding, huishoudartikelen, boeken, speelgoed. In de tent worden ook alle herbruikbare goederen aanvaard: huisraad, kledij, speelgoed, boeken, en elektrische toestellen.

Met deze mobiele winkel trekt Kringwinkel Midwest naar landelijke gemeenten. Maandag en dinsdag staat de mobiele buurtkringwinkel-tent opgesteld op de Markt van Langemark. Wekelijks trekt de mobiele winkel voor twee dagen naar een ander dorp uit het Mirom-gebied. Het is meteen ook een manier om de kringwinkel ook in landelijke gemeenten meer bekendheid te geven. Want met dit initiatief probeert Kringwinkel Midwest in gemeenten, waar gemiddeld minder dan 2,5 kg hernieuwbare goederen per jaar worden ingezameld, dit gemiddelde omhoog te krijgen. De Vlaamse overheid streeft naar gemiddeld 5 kg herbruikbare goederen per inwoner.

Maandag is er in Langemark in elk geval veel volk op afgekomen, zowel om te kopen als om tweedehandse spullen af te geven. Dinsdag staat de opblaasbare tent weer op de Markt van Langemark van 10 tot 16 uur.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier