Minnewaterpark klaar voor Cactusfestival

Het Minnewaterpark is nog vrij leeg, maar dit weekend komt daar verandering in met het Cactusfestival
Redactie KW

Het Minnewater park in Brugge is weer klaar om duizenden muziekliefhebbers te ontvangen. vanavond start daar het Cactusfestival. Voor, tijdens en na het festival werken bijna 500 vrijwilligers mee om alles in goeie banen te leiden. Wij trokken nu al naar hartje Brugge om te kijken hoe de voorbereidingen verlopen.

Om 17 uur gaan de deuren open en stroomt het volk toe in het Minnewaterpark in Brugge. Aan het Cactusfestival werken 484 vrijwilligers mee. Bram Voeten uit Brugge is er al voor de tweede keer bij.

“Ik vind dat een meerwaarde, als je kan meehelpen met de opbouw en de afbraak. Je mag ook gratis naar het festival, en dat is uiteindelijk toch wel belangrijk.”

Een festival in het stemmige Minnewaterpark, het is één van de troeven van Cactus maar het vergt ook een heel aparte aanpak.

“We proberen de mooie dingen van het park te accentueren ondermeer door de inkleding,” zegt Dany Gryson van het Cactusfestival. “Aan de andere kant moeten we ook respect hebben voor het park en bloemenvelden afdekken, planken voorzien voor de bescherming van het park. Soms staat er een boom in de weg, met al die dingen moeten we rekening houden.”

De voorverkoop voor het Cactusfestival liep alvast goed. De weekendtickets zijn allemaal de deur uit. En dat ondanks het feit dat de ticketprijs ietsje werd opgetrokken. Dat moest omdat een paar sponsors afhaakten en ook de gages van de artiesten almaar duurder worden.

De Leuvense Selah Sue mag het festival openen. Headline zaterdag is Paul Weller, zondag staat Joss Stone als laatste geprogrammeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier