Minnaar woont uitvaartplechtigheid van Vanessa Dejaeghere bij

Redactie KW

In de dekenale kerk in Waregem werd zaterdag afscheid genomen van Vanessa Dejaeghere, de 34-jarige bankbediende die afgelopen maandag vermoord werd door haar echtgenoot. De serene viering werd ook bijgewoond door Wim Decleir, de 40-jarige minnaar van het slachtoffer.

Ruim 700 mensen zakten zaterdag af naar de grote kerk van Waregem om Vanessa Dejaeghere een laatste eerbetoon te brengen. Tijdens de emotionele plechtigheid vertelde de priester hoe verschrikkelijk het afscheid was. “Vanessa leefde voor haar kinderen. Zij was een fantastische mama”, vertelde hij. De uitvaartplechtigheid werd bijgewoond door de klasgenootjes van Léon en Alixe, de kinderen van Vanessa Dejaeghere en Jess Dewaele. Daarna namen verschillende mensen het woord, waaronder iemand van de vrouwenbond, waar Vanessa lid van was. “Zonder jou zal niets nog zijn zoals het was”, klonk het. “Je straalde en keek vooruit. Wij zullen dat voortaan ook proberen doen. We zullen jou herinneren als het lid die het eerst mama werd.” Ook één van de hartvriendinnen van het slachtoffer nam het woord. “We zullen jouw advies in ons leven missen”, klonk het met krop in de keel. “We konden altijd bij jou terecht met onze vragen. Waar moeten we nu heen?”

Naast de vele familieleden, vrienden en collega’s van Vanessa maakte ook haar minnaar Wim Decleir zijn opwachting. Hoewel hij voor Jess Dewaele de aanleiding was om zijn vrouw te doden, vonden hij en de familieleden van Vanessa troost bij elkaar. Decleir verwoordde zijn gevoelens voor Vanessa op het bidprentje. “Ik hoop dat de ondraaglijke hartenpijn ooit zal slijten. Mijn verdriet en mijn liefde voor jou zijn voor altijd. De liefde had gewonnen”, schreef Decleir.

Vanessa Dejaeghere stierf afgelopen maandag. Ze werd doodgeslagen door haar man toen die vernam dat zij een affaire had met haar baas, paralympiër Wim Decleir. Opvallend: tijdens de viering riep de priester de opgekomen rouwenden ook op tot gebed voor Jess Dewaele. De man verscheen gisteren voor de raadkamer. Zijn aanhouding werd minstens voor een maand verlengd.

(BW – Foto’s BW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier