Minnaar getuigt over relatie met slachtoffer

© BELGA
Redactie KW

Wim Decleir heeft op het assisenproces tegen Jess Dewaele (36) getuigd over zijn buitenechtelijke relatie met het slachtoffer. De beschuldigde bracht Vanessa Dejaeghere (33) om het leven, toen het koppel op scheiden stond. Ondertussen woont Wim Decleir opnieuw bij zijn echtgenote.

De bekende paralympische atleet leerde Vanessa Dejaeghere kennen, toen ze in 2000 aan de slag ging bij de Dexiabank in Kortrijk. Decleir was er kantoorhouder. Pas eind 2007 sloeg de vonk over, maar enkele maanden later maakte Decleir al een einde aan de relatie. Ze organiseerden een etentje met de bedrogen partners. “Dat was voor een stuk om de plooien glad te strijken, maar ook voor een stuk om de confrontatie op feesten van het werk mogelijk te maken. Ik heb toen ook mijn excuses aangeboden aan Jess. Uiteindelijk had ik toch met zijn vrouw gerotzooid.”

Sinds de zomer van 2009 hadden Vanessa Dejaeghere en Wim Decleir opnieuw seksuele contacten. “Vanaf dat moment was het steeds aan en af, geen vaste relatie.” Eind 2011 werd de relatie opnieuw intenser. Na een gezamenlijke sportstage besloten ze voor elkaar te kiezen. “Ik zag mijn echtgenote graag en ik zag Vanessa graag. Dan moet je keuzes maken en niet de opportunist uithangen. Een relatie met twee vrouwen is niet haalbaar en je voelt je daar ook niet goed bij.”

Op 5 maart 2012 rond 8.30 uur zou Decleir het slachtoffer oppikken om een appartement in Zwevegem te gaan huren. Door de sneeuwval stond er een file, en kwam Decleir twintig minuten te laat in Waregem aan. “Ik probeerde haar te bellen, maar ze nam haar telefoon niet op. Dat vond ik al vreemd.” Op dat ogenblik werd Dejaeghere door de beschuldigde omgebracht. De stoppen zouden zijn doorgeslagen, toen ze hem krenkte in zijn eer als man.

Ondertussen woont Wim Decleir opnieuw samen met zijn echtgenote Mascha Delannoy. Na de feiten ging de paralympiër een tijdje bij een vriend wonen. “Ik woon nu terug thuis, maar we zitten nog altijd in dat proces. We werken aan onze relatie.”

Zo dadelijk zal de vrouw van Wim Decleir haar getuigenis afleggen. De laatste getuigen op dinsdag zijn de gerechtspsychiaters.

Minnaar getuigt over relatie met slachtoffer

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier