Minivoetbalploeg Los Amigos niet naar 4de nationale door uurregeling sporthal

Redactie KW

Minivoetbalploeg Los Amigos zou volgend seizoen in 4de nationale aantreden, maar wordt geremd door de uurregeling in de sporthal op vrijdagavond. De ploeg kon geen akkoord bereiken met andere sportclubs, waardoor die promotie niet doorgaat. Luc Victoor reageert zeer teleurgesteld.

Los Amigos speelde de afgelopen drie seizoenen driemaal kampioen in de Koekelaarse competitie. Tijd om een stapje hoger te stappen, dachten trainer Luc Victoor en zijn jonge groep. “Wij zouden normaal volgend seizoen in vierde nationale aantreden”, vertelt Luc Victoor uit de Houtlandstraat. “Dat was geen probleem voor de VMF (Vlaamse Minivoetbalfederatie, nvdr), maar dat blijkt niet mogelijk door de uurregeling in de sporthal. Volgens de reglementen van de VMF moeten de wedstrijden op vrijdagavond ten laatste om 22.15 uur beginnen, maar in Koekelare is de sporthal pas vanaf 22.30 uur vrij. We hebben alle sportclubs die vroeger in actie komen, aangesproken om een regeling te treffen voor dit kwartiertje, maar niemand kon akkoord gaan. Ook Andy van de cafetaria heeft al gesproken met die clubs, maar ook tevergeefs.”

“Als alle clubs vijf minuutjes zouden opschuiven, is het probleem opgelost”, reageert Luc verontwaardigd. “Het is toch ongelooflijk dat niemand tot een regeling wil komen ? De sporthal is iedere vrijdag bezet van 16 uur tot 22.30 uur, maar in die 6,5 uren kan er geen kwartier opgeschoven worden. Gevolg is dat wij niet in de nationale afdeling kunnen aantreden. We konden wel in Kortemark terecht, maar we willen onze sponsor Cafetaria De Mote niet in de steek laten.”

“Ik had natuurlijk ook liever gehad dat Los Amigos in nationale zou kunnen aantreden”, reageert schepen van Sport Dirk Ampoorter (SP.A). “Ik heb gesproken met het kleuterturnen, maar zij kunnen niet opschuiven omdat de leerkrachten rechtstreeks van school komen. Ook voor volleybalploeg Ark lukt het niet. Maar het is verder niet aan mij om te zeggen aan verenigingen dat ze moeten opschuiven, dat kan gewoon niet. Er zijn nog veel verenigingen die een ploeg willen opstarten, maar ik kan helaas geen uren bij maken in onze drukbezette sporthal.” (Paul Cobbaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier