Ministers en staatssecretarissen ruimen plaats voor opvolgers in Kamer en Senaat

Redactie KW

Een aantal West-Vlaamse politici maken hun entree of come-back op het nationale politieke podium als opvolger voor de nieuwe ministers of staatssecretarissen.

De vorming van de nieuwe regering is goed nieuws voor een aantal opvolgers, die het parlementszitje mogen innemen van de verkozenen die deel zullen uitmaken van de ploeg-Di Rupo of de federale politiek verlaten. Voor een aantal onder hen is dit bijna anderhalf jaar later dan voorzien omdat de ontslagnemende ministers gewoon bleven zetelen als Kamerlid of senator.

Zo keert Roel Deseyn (Bellegem) terug als opvolger van Hendrik Bogaert, die staatssecretaris wordt. Bercy Slegers (Wervik) komt later terug in de plaats van Yves Leterme, die voorlopig nog zijn zitje behoudt in de kamer. Leterme neemt allicht ontslag na de vertrouwensstemming zaterdag.

In de Senaat volgt oud-Kamerlid Dalila Douifi (Torhout) SP.A’er Johan Vande Lanotte op. In een verder verleden was ze zijn woordvoerster. In het Vlaams parlement zou John Crombez dan weer worden opgevolgd door Jurgen Vanlerberghe (Poperinge).

Bij Open VLD keert Roland Defreyne (Gistel) terug in de Kamer als opvolger van Vincent Van Quickenborne.

(Belga, JR,JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen. En vanavond in de journaals van FOCUS en WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier