Ministers Bourgeois en Crevits legden eerste steen voor nieuwbouw AZ Delta in Oekene

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op vrijdag 24 mei 2013, één dag na de bekendmaking van de naam van het nieuwe Roeselaarse fusieziekenhuis, werd officieel de eerste steen gelegd voor het nieuwbouwproject van AZ Delta in Oekene, in het oksel van de E403 en de N36.

Voor deze gebeurtenis, die overigens plaatsvond in het Fabriekspand in Roeselare, waren de Vlaamse ministers Geert Bourgeois en Hilde Crevits de hoge gasten. Welzijnsminister Jo Vandeurzen, die aan de basis lag van de fusie van het H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen en het Stedelijk Ziekenhuis van Roeselare en door wiens departement het nieuwproject wordt betoelaagd, sprak de zaal toe in een videoboodschap.

Het nieuwe gebouw wordt de hoofdcampus van het nieuwe fusieziekenhuis en zal vooral de diensten herbergen die zijn gericht op specialistische zorg en spoed. Daarnaast zal AZ Delta nog een stadscampus hebben aan de Brugsesteenweg in Roeselare en een regiocampus in Menen.

Bij het ontwerp van het gebouw is grote aandacht besteed aan de zorg voor het milieu. Het project kost 325 miljoen euro en moet klaar zijn in 2018. Tegen die tijd moet er op de N36 ook een heel nieuw uitrittencomplex met ovonde klaar zijn om de verkeersstroom die het nieuwe ziekenhuis teweeg zal brengen de baas te kunnen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 31 mei 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier