Minister van toerisme weet niet dat strandredders ook bij rode vlag paraat staan

Redactie KW

De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen reageert verbaasd op de oproep van Vlaams Minister Bourgeois om ook bij rode vlag strandredders aan het werk zetten. An Beun:” Wij zijn inderdaad verbaasd, om de eenvoudige reden dat we dat al lang doen. Ook als het rode vlag is en mensen dus niet mogen zwemmen, zijn onze mensen paraat. Niet iedereen houdt zich nu eenmaal aan de regels. Als mensen gaan zwemmen als ze niet mogen, moeten wij ook kunnen ingrijpen. Blijkbaar is minister Bourgeois daar niet van op de hoogte.”

Start toeristisch hoogseizoen

Bourgeois lanceerde maandag zijn oproep bij de start van het toeristisch hoogseizoen aan de
kust Hij wou “de 1.300 strandredders die deze zomer actief zullen zijn ook bij een rode vlag op het strand te houden.”

Veiligste stranden van Europa
Door de inbreng van de Vlaamse overheid wordt de bewakingsperiode op het strand vanaf dit jaar in alle badplaatsen uitgebreid. Vanaf 19 juni zal er in elke badplaats minstens één zone bewaakt zijn. Bourgeois: “De veiligheid aan onze stranden is een kwaliteitsaspect die we op toeristisch en promotioneel vlak kunnen uitspelen. Ons strand is zeker één van de veiligste van Europa. In juli en augustus zullen we meer dan 34 van de 67 kilometer kust bewaken. Daarvoor worden ongeveer 1.300 redders ingezet.”

Oproep aan baders
De minister deed maandag ook een oproep aan de baders. Alle inspanningen die de overheid doet, worden immers tot niets herleid als de baders argeloos in zee gaan. Via het Kustactieplan draagt de Vlaamse overheid 396.451 euro bij in de veiligheid op het strand.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier