Minister Van Quickenborne wil mogelijkheid zondagswinkelen in Kortrijk onderzoeken

Redactie KW

Federaal minister Vincent Van Quickenborne wil dat Kortrijk onderzoekt of er voldoende interesse is voor zondagswinkelen. “Het wettelijk kader is er, Kortrijk kan aanspraak maken op het statuut ‘toeristische stad’ die zondagswinkelen mogelijk maakt”, zegt de minister in een interview in Krant van West-Vlaanderen.

Over enkele weken gaat het winkelcentrum K in Kortrijk open. Het winkelcentrum moet nieuw leven brengen in het hart van de stad. ,,We zijn er vast van overtuigd dat K in Kortrijk een succes wordt,” zegt de minister in het gesprek met Krant van West-Vlaanderen. ,,Maar het werk is daarmee niet af. Er kan nog heel veel volk bij in onze winkelstraten.”

Winkelen op zondag

,,Nog altijd trekken veel Kortrijkzanen naar de kust om op zondag te winkelen. Wij willen die mensen hier houden. En we kunnen ons ook profileren richting Noord-Frankrijk”, redeneert de minister. ,,Kortrijk heeft voldoende toeristische troeven in huis om aanspraak te maken op het statuut van toeristische stad. Dat wettelijk kader heeft de minister samen met Guy Verhofstadt in de vorige regering uitgetekend. ,,Wij moeten nu onderzoeken of dat zondagswinkelen wenselijk is, niet alleen bij de Kortrijkzanen, maar ook bij de lokale handelaars. Pas op, het gaat niet om een verplichting, maar om een mogelijkheid om de winkels op zondag open te houden,” zegt de minister.

Lees meer over zondagswinkelen in Kortrijk en over het gesprek met de minister over ondernemen in West-Vlaanderen in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 19 februari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier