Minister Van Quickenborne stuurt kat naar Oekraïne voor handelsmissie

Redactie KW

Meer dan 20 Vlaamse en Waalse bedrijven trokken naar Oekraïne voor een belangrijke handelsmissie met het oog op het Europees voetbalkampioenschap in 2012. Alleman present, behalve minister Van Quickenborne (Open Vld), die te elfder ure als delegatieleider vervangen werd door senator Pol Van Den Driessche (CD&V). De Oekraïners waren ‘not amused’.

Van Quickenborne was naar eigen zeggen verhinderd door de “urgente discussies over de begroting”. Maar die uitleg werd volgens De Morgen op de nodige scepsis onthaald door de bedrijfsleiders in Oekraïne. Die zagen via het internet dat Van Quickenborne wel de tijd had om in het VRT-radioprogramma ‘De Ochtend’ te komen pleiten voor een vermindering van het aantal ambtenaren. Nadien vernamen ze ook dat Van Quickenborne in zijn agenda wel tijd en ruimte had gevonden om het West-Vlaamse textielbedrijf Libeltex in Meulebeke te steunen. “En toen gingen ze pas echt uit hun dak”, aldus een delegatielid.

“Meer dan één bedrijfsleider sprak van kwade trouw: liever in België aan de eigen carrière werken en mogelijk de voorzittersverkiezingen bij Open Vld voorbereiden, dan te investeren in exportgerichte bedrijven”, zo staat woensdag te lezen in De Morgen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier