Minister Van Quickenborne per brief met de dood bedreigd

Redactie KW

Federaal minister Vincent Van Quickenborne heeft vanmorgen per brief doodsbedreigingen ontvangen. De bedreigingen zijn in het Frans opgesteld en vrij amateuristisch neergeschreven. De minister reageert geschokt. De politie en de staatsveiligheid onderzoeken de zaak.

De bedreigingen zijn niet alleen gericht tegen minister Van Quickenborne maar ook tegen ‘Alex’, vermoedelijk Open VLD-voorzitter Alexander Decroo.

Minister Van Quickenborne maakte de bedreiging publiek via Twitter:

Minister Van Quickenborne per brief met de dood bedreigd

Brief gehad deze ochtend. ‘On vous tuera avec Alex.’ Politie ingelicht. http://yfrog.com/f1g8xj http://yfrog.com/5c215mj less than a minute ago via Tweetie Vincent VQuickborne
VincentVQ

Reactie

“Blijkbaar hebben sommigen het zeer moeilijk met onze beslissing”, zegt de minister in een eerste reactie aan Krant van West-Vlaanderen, duidend op het opstappen uit de regering. “Wij zijn wel wat kritiek gewend, maar om met de dood bedreigd te worden, daar ben ik eerlijk gezegd toch wel van geschokt.”

De brief was geadresseerd aan het kabinet van de minister in Brussel. De politie is ter plekke geweest en heeft de stukken meegenomen voor onderzoek. Ook de staatsveiligheid is in het onderzoek betrokken.

Vanuit welke hoek de dreiging komt, is niet bekend. ,,Zo te zien vanuit Franstalige kant”, zegt de minister. ,,Maar ik hoop dat het onderzoek heel snel duidelijkheid brengt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier